Sunt sigura ca vi s-a intamplat sa preparati prajituri care necesita numai galbenusuri (cum sunt Bavareza cu ciocolata si vanilie si Biscuitii crocanti Sablé) si sa nu stiti ce sa faceti cu albusurile care va raman. Fiti linistiti, nu trebuie sa le folositi imediat.
Ei bine, albusurile pot fi congelate! Le puneti frumos intr-un pahar de plastic, acoperit cu folie de aluminiu si le introduceti in congelator. Nu uitati sa lipiti si o eticheta cu numarul de albusuri din pahar, nu de alta, dar pana data viitoare poate uitati. Daca totusi omiteti acest pas, aflati ca albusul cantareste aproximativ 32 g (in medie greutatea unui ou este de 60g).
Atunci cand gasiti o prajitura unde aveti nevoie numai de albusuri, le scoateti din congelator si le tineti in frigider pana a doua zi cand le puteti folosi.
Daca iti place Micul Patiser urmareste-l si pe Facebook!
Iata cateva exemple de retete care necesita doar albusuri:
Prajitura cu alune de padure (Noisettine)
Macarons cu crema de ciocolata (Macarons au chocolat)
Si retete care necesita doar galbenusuri:
Bavareza cu ciocolata si vanilie (Bavarois au chocolat et à la vanille)
Pingback: Prajitura cu alune de padure (Noisettine) | Micul patiser
Pingback: Biscuiti crocanti Sablé (Sablés de Sablé-sur-Sarthe) | Micul patiser
Pingback: Tort cu crema de cafea si alune de padure (Moka) | Prajituri la comanda, ingrediente naturale
Pingback: Prajitura cu migdale si suc de portocale (Amandins) | Prajituri la comanda, ingrediente naturale
Pingback: Prajitura cu migdale si portocale (Amandins) | Prajituri la comanda, ingrediente naturale